Basiscursus BHV NIBHV 

Een BHV-er (bedrijfshulpverlener) kan Eerste Hulp verlenen en een beginnende brand bestrijden. Deze tweedaagse opleiding tot BHV-er bevat twee onderdelen. Eén lesdag is gericht op het onderdeel Eerste Hulp. U leert wat u moet doen bij verschillende soorten letsels. Ook reanimatie bij volwassenen en het bedienen van de AED worden getraind. De andere lesdag behandelt hoe een beginnende brand te bestrijden en hoe in te zetten van een ontruiming en welke taken er zijn als BHV-er.

Voor wie bedoeld

Elke organisatie is vanuit de Arbo-wet verplicht om minimaal één werknemer als BHV-er aan te wijzen. Een BHV-er is een werknemer met een extra taak en kan op elke afdeling in de organisatie werkzaam zijn. Bij grotere bedrijven moeten er meerdere BHV-ers aanwezig zijn. Er is geen specifieke vooropleiding vereist om aan de cursus BHV deel te nemen.

Het examen

Beide cursusdagen sluit u af met een meerkeuze examen. Daarnaast worden uw praktijkverrichtingen door de instructeur beoordeeld. Heeft u beide dagen en beide examens goed doorlopen dan ontvangt u het basisdiploma bedrijfshulpverlener en  uw legitimatiepas. Het basisdiploma BHV en de legitimatiepas zijn één jaar geldig. Door elk jaar de herhalingscursus BHV te volgen kunt u de geldigheid van uw  diploma en legitimatiepas verlengen. 

Cursusprogramma 

EHBO/ niet spoedeisende en spoedeisende eerste hulp 

Reanimatie en gebruik AED

     Brand en gevaren bij brand

     Blussen met diverse blusmiddelen

      Taak BHV'er

       Ontruiming

       Certificering 

       Certificering kan behaald worden volgens NIBHV 

       Kosten van de cursus

       Het cursusgeld voor de basiscursus BHV bedraagt € 325,-. Het lesmateriaal, koffie, frisdrank, lunch (2 dagen) en examenkosten zijn bij deze prijs inbegrepen.  Alle bedragen op deze site zijn exclusief BTW.

        

       Cursus data  17 en 18 juni 2019 te Waddinxveen.